Pacojet 4
Nya, innovativa funktioner för en effektiv pacosserings®-upplevelse
receptinställningar
på bottenplattan
Teknisk data
Nominell effektförbrukning: 1500 W
Nätverksanslutning: 802.11 b/g/n 2.4 Ghz
Mått (mm): 497 x 204 x 365 (H x B x D)
Nettovikt: 22,5 kg
Övertryck: ca. 1 bar
Ljudnivå: 76,4 dB (A)
Nätspänning (varianter): 220-240 V / 50-60 Hz
Hur man pacosserar®
Pacossering® är en unik metod för att bearbeta färska, djupfrysta livsmedel till ultrafina texturer utan upptining. Oavsett vad du väljer att göra med Pacojet är allt som krävs tre enkla steg. Den innovativa pacosserings®-tekniken ger resultat av högsta kvalitet med minimal tid och ansträngning i köket.
Maximal kvalitet och värdeskapande
Gränslös kreativitet och mångfald
så att du kan skapa unika rätter
Smakupplevelser som garanterat kommer att imponera
och som enkelt kan reproduceras när som helst med en knapptryckning
Effektiva arbetsflöden
som inte kräver tidskrävande uppgifter som skalning
Hållbar, kostnadseffektiv produktion
utan avfall (inkl. högkvalitativa smak- och näringsbärare som fruktskal och grönsaksstjälkar) och ingen överproduktion
Lönsam investering
med en avskrivning inom sex månader
Flexibilitet i köket
tack vare användningen av djupfrysta livsmedel som tillagas i förväg och finns tillgängliga när som helst, färskt och snabbt, när de behövs för servering
Nyhet: Jet®-läge med Pacojet 4
Välj mellan pacossering® med det klassiska Pacosserings®-läget på 4 minuter eller Jet®-läget på 90 sekunder. Med Jet®-läget kan du mycket snabbt tillaga vissa recept med hög socker- och fetthalt (t.ex. glass). Detta innebär att du kan öka din produktivitet ytterligare.
Marshmallow med basilika och kokos
14 g gelatin
140 g socker
28 g vatten
20 g glukos
400 g kokosmjölk
20 g basilika
Tillvägagångssätt:
Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp socker, vatten och glukos och fortsätt värma till 112°C. Krama ur gelatinet och lägg det i en skål, häll sedan långsamt i sockerblandningen under vispning. Rör ner kokosmjölken och häll blandningen i en pacosserings®-bägare. Tillsätt basilika (blad och stjälkar) till blandningen. Förslut med lock, märk och frys i -20°C i minst 24 timmar. Vid servering, pacosserar® en gång med övertryck.
Sorbet med mjölkchoklad
500 g vatten
120 g mjölkchoklad
90 g socker
45 g kakao
Tillvägagångssätt:
(1) Koka upp vatten och socker, häll över chokladen och låt stå en kort stund så att den löser upp sig. Blanda i kakaon. (2) Häll blandningen i en pacosserings®-bägare, förslut med lock, märk och frys i -20°C i minst 24 timmar. (3) Pacossera®.
Fler recept som är särskilt lämpliga för användning av Jet®-läget hittar du efter inloggning i Pacojets receptdatabas.
Pacosserings®-standarden med garanterad framgång
I 30 år har pacosserings®-standarden levererat unika, reproducerbara resultat av högsta kvalitet med en knapptryckning på varje Pacojet modell.
Arbeta med övertryck eller normaltryck: Vid användning av normaltryck tillförs ett maximalt lufttryck på 3-5% till livsmedlet under bearbetningen. Konsistensen är därmed fast och kompakt, vilket till exempel kan behövas för att göra sorbetqueneller mer stabila för bankettservering. Pacojet kan även tillföra ett övertryck på upp till ca 1,2 bar. Detta resulterar i en volymexpansion på ca 20-30%. Detta är idealiskt för att skapa livsmedel som mousser med en krämig lätt konsistens och för att intensifiera smaker.
Sorbet
Arbeta med övertryck
Sorbetens konsistens blir lättare och krämigare.
Konsistensen påminner om den hos glass.
Arbeta med normalt tryck
Sorbeten blir mer kompakt och känns kallare.
Färs
Arbeta med övertryck
Detta resulterar i en mer luftig färs för lätta, pocherade
queneller eller lätt strukturerade rullader.
Arbeta med normalt tryck
Färsen blir mer kompakt, t.ex. för fyllning
av kycklingbröst och för fasta terriner.
Vid behov av service
Service i Stockholm
QSS AB
Sandsborgsvägen 50
122 33 Enskede
Telefon: 08-448 18 55
Service i Göteborg
Restaurangservice i Göteborg AB
Laxfiskevägen 6
433 38 Partille
Telefon: 031-22 72 40